Miksi tekniikka auttaa DIY- ja kodinhoitopalveluja pääsemään valtavirtaan

Elämme aikaa, jolloin yhä useampi tekemämme asiat hoidetaan tietokoneilla tai muilla laitteilla. Nykyään valtaosa työpaikoista liittyy pöydän ääreen istumiseen ja kirjoittamiseen, ja kun pääsemme kotiin, istumme usein television edessä ja vain “kasviksia”, kun katsomme suosikkiohjelmiamme.

Tämän seurauksena elämämme muuttuu yhä vähemmän fyysiseksi. Toki on hyvä, että tekniikka voi tehdä niin paljon työtämme ja tehdä elämästämme paljon helpompaa monin tavoin – mutta ei ole hyvä asia, jos se tarkoittaa, että meistä tulee vihanneksia tai möykkyjä, jotka tuskin liikkuvat, ellei syty talo …

Onneksi näyttää kuitenkin siltä, ​​että tekniikalla ei ole vain tätä vaikutusta. Tekniikka tekee meistä käytännönläheisempiä monella tapaa. Se on outo käänne, mutta verkossa on valtava ‘valmistajayhteisö’ ja näyttää siltä, ​​että ajatus asioiden tekemisestä käsin on vähitellen tulossa yhä valtavirtaisemmaksi. Mitä tapahtuu?
Kuinka tekniikka loi Maker -yhteisön

Tietenkin on aina ollut ihmisiä, jotka pitävät itse tekemisestä ja keksivät kekseliäitä ratkaisuja ongelmiin, mutta vasta äskettäin keksittiin termi “valmistaja” tai siitä, että on tullut varsin yleistä rakentaa omia hyllyjä tai lipasto.
Mutta itse asiassa on täysin järkevää, kun ajattelet sitä, että tämän siirtymisen kohti asioiden tekemistä pitäisi syntyä digitaaliajasta. Ensinnäkin se tosiasia, että vietämme nyt niin paljon aikaa istumalla kirjoittamiseen, tekee meistä enemmän taipuvaisia ​​haluamaan tehdä jotain fyysistä, kun saavumme kotiin. Vietämme niin paljon aikaa “digitaalisten” asioiden ja abstraktien käsitteiden parissa, että tietysti arvostaisimme taukoa, joka syntyy siitä, että saamme todella tehdä jotain omin käsin.

Samaan aikaan verkko on auttanut levittämään näitä ideoita ja antanut meille inspiraatiota ja ideoita askarteluun. Siirry Pinterestiin ja näet tuhansia ihmisiä, jotka ovat keksineet ainutlaatuisia tapoja sisustaa kotinsa tai jotka ovat muuten tehneet jotain mielenkiintoista fyysisellä taitollaan. Samaan aikaan YouTube antaa meille tietotaitoa, joka meiltä muuten puuttuisi. Haluatko tietää kuinka hioa jotain alas? Sitten YouTubessa on todennäköisesti vastaus!
Lopuksi, tekniikka antaa meille myös työkaluja tehdä asioita itse. 3D -tulostimet ovat hämmästyttäviä, mutta vielä enemmän, verkkokauppa tarkoittaa, että voit helposti lähettää kotiisi. Aiemmin sinun olisi pitänyt uskaltaa kauppaa ja kertoa, ettet tiedä mistä puhut!

Näin pääset alkuun

Jos olet alkanut pitää ajatuksesta tehdä asioita itse, ymmärtää miten asiat toimivat ja ryhtyä ‘valmistajaksi’, niin miten aiot osallistua?

Temppu on päästä alkuun pelosta, joka koskee työkalujen käyttöä tai omien esineiden rakentamista. Aluksi et todennäköisesti tule olemaan loistava, mutta muista, että se on oppimiskäyrä ja paranet. Vielä tärkeämpää on yrittää aloittaa suhteellisen helposta. Älä tee tehtäväksesi tehdä omaa sänkyäsi, vaan yritä tehdä vain pieni koriste puutarhallesi tai kenties laatikko työpöydällesi. Aloita helposti ja pelkää vähemmän hyppäämistä.

Kun tiedät, mitä aiot tehdä, tilaa joitakin perustyökaluja ja -materiaaleja ja löydä tila, jossa voit työskennellä häiriöttömästi. Katso joitain videoita YouTubesta, kysy ystäviltäsi, jotka saattavat olla käytännöllisiä tällä tavalla, ja kokeile sitten!